“Ik heb leren accepteren wie ik ben.”

In deze reeks artikelen delen verschillende jongeren die opgroeien met 2 of meer culturen hun ervaring. Ze hebben het over de uitdagingen, de vragen en gevoelens waarmee ze rondlopen en de mooie kanten die het opgroeien met 2 of meer culturen met zich meebrengt.

Opgroeien met 2 of meer culturen. Sophie groeit op met Zanzibarese vader en een Nederlandse moeder. Hoe heeft zij dit ervaren?  

Als dochter van een Zanzibarese (Afrikaanse) vader en Nederlandse moeder heb ik ondanks alle prachtige momenten er ook veel complexe vraagstukken aan over gehouden. Door de jaren heen werd duidelijk dat ik mijzelf in een soort tweestrijd bevond. Waar hoor ik dan bij? Maar vooral; wie ben ik in deze twee dualiteiten? Ik voelde me altijd een soort van tussen in. Na veel verschillende verhalen gehoord te hebben van anderen met een gemixte achtergrond kon ik dat gevoel een steeds fijner plekje geven. Ik heb vooral leren accepteren dat ik ben wie ik ben en dit met trots mag dragen.

Gemengde Werelden

TC Nights

Elk kwartaal organiseren wij een TC Night voor jongeren die opgroeien met 2 of meer culturen. Tijdens deze avond kunnen zij samen met gelijkgestemden praten, hun verhaal delen, luisteren en op een waardevolle manier hun rijke cultuur omarmen.

Lees meer over de TC Night Gemengde Werelden en de eerst volgende datum.

 

Misschien vind je dit ook interessant:

“Ik voelde me eenzaam, omdat ik anders ben dan de rest.”

“Ik voelde me eenzaam, omdat ik anders ben dan de rest.”

Laten we eens praten over iets wat we allemaal weleens hebben gevoeld: eenzaamheid. Ja, die nare kriebel die soms opduikt, zelfs als we omringd zijn door mensen. Weet je, het is helemaal oké om je af en toe een beetje eenzaam te voelen. We zijn tenslotte allemaal mensen met emoties, en dat is heel normaal.

Word ook een Transformer!

Community overview voor blog

Online community

De plek waar je (anoniem) je ei kwijt kan.

In onze app kan je praten met mensen die net zoals jij willen delen hoe het écht gaat. Een safe space waar al jouw struggles er mogen zijn.

 

Brain Boost Programma groep

Brain Boost Programma.

Ontdek wie je bent, samen met anderen.

Het leven is niet altijd makkelijk. Bij ons ontdek je hoer je hiermee omgaat, samen met mensen zoals jij.