Brain Boost Programma 🧠

Ontdek wie je bent met de support van mensen als jij.

Het Brain Boost Programma is een veilige plek waar ruimte is voor de leuke en minder leuke dingen in het leven. Samen met anderen leer je dingen als omgaan met emoties, grenzen stellen, of je kwetsbaar opstellen bij anderen. 

Het Brain Boost Programma

Wat is het?

Het Brain Boost Programma bestaat uit 6 workshops waarin jij jezelf beter leert kennen, samen met anderen.

🦸🏽‍♀️Ontdek je onbekende superkrachten. Je weet nog beter wie je bent, wat je wilt en wat bij je past. En begrijpt jezelf beter.

💛Oefen je stap voor stap met je kwetsbaar opstellen en krijg je steun van anderen.

🙂 Bepaal jij het tempo. Een mooie oefening in grenzen herkennen en aangeven.

🫶🏽 Kom je in een groep terecht waar alle gevoelens, emoties en ervaringen welkom zijn.

Zo veranderd het programma jouw leven.

Dit zeggen mensen die hebben meegedaan.

Ik heb mezelf beter leren kennen. Ik kijk nu veel meer of iets mij energie kost of oplevert. Ook kan ik me beter inleven in anderen. Ik voel me stabieler en weet dat ik niet enige ben. Het hoeft ook niet altijd oké te gaan. Ik heb geleerd om te delen en er bovendien fijne relaties aan overgehouden. Ik heb meer hoop in het leven.” 

– Shanushka (25 jaar)

“Ik heb meer inzicht gekregen over mezelf; over wie ik ben en wat ik belangrijk vind in het leven. Ik heb vooral meer respect voor mezelf gekregen. En het is heel fijn dat je het met een groep doet. Dat je een plek hebt waar je terecht kan met je vragen of problemen.

– Jorrit (21 jaar)

Voordat ik meedeed wist ik niet wat ik moest doen met onprettige emoties. Maar nu sta ik er bewust bij stil en zoek ik de confrontatie op met emoties die ik eerder wegdrukte. Ik kan het nu makkelijker in stukjes opdelen, zodat het niet héél heftig in een keer wordt en overweldigend is.”

– Maruelle (23 jaar)

Groep jongeren bij Brain Boost Programma

Voor wie is het programma?

Het programma is perfect voor jou als:

😟 Je erg kritisch bent naar jezelf. Je hebt het gevoel dat je niet goed genoeg bent en wil graag meer zelfacceptatie voelen.

😶‍🌫️ Je onprettige emoties of gedachten ervaart die blijven terugkeren. Je weet niet zo goed hoe je hierover kan praten met anderen, maar wil dit wel.

✋🏽Jij vooral doet wat anderen verwachten. Je vindt het lastig om voor jezelf te kiezen en grenzen te stellen.

🤷🏾 Het leven van anderen leuker of beter lijkt. Je vergelijkt jezelf vaak met anderen.

♾️ Je bent tussen de 16 en 27 jaar.

 

Groep jongeren bij Brain Boost Programma

Wat leer ik door het programma?

Dit kan je verwachten als je meedoet:

✨ Je leert jezelf beter kennen. Je ontdekt je krachten en weet beter wat je wil en wat bij jou past.

🧡 Je kan binnen een veilige ruimte oefenen met kwetsbaarheid en krijgt steun vanuit anderen. Alles wat besproken wordt, blijft binnen de groep.

✅ Je leert door te doen. Soms is dit gek en speels, op andere momenten gaan we juist meer de diepte in.

🙂 Je doet mee op jouw tempo. Je hoeft nooit iets te doen of te delen waar je nog niet klaar voor bent.

👭🏽 Een gezellige groep waar ruimte is voor alle gevoelens en ervaringen. Niks is raar of gek.

 

Alles samengevat.

Alle praktische info op een rijtje.

Zo werkt het Brain Boost Programma:

🕑 Het programma bestaat uit totaal 6 workshops. Deze zijn 1x in de twee weken op een doordeweekse avond van 19:00 tot 21:00. Tussen de sessies door is er coaching.

📍 In 2023 zullen er geen nieuwe groepen meer starten. Meld je aan en doe mee met de nieuwe groepen volgend jaar! 

👥 Je wordt in een groep geplaatst met mensen die soortgelijke dingen ervaren als jij. Een groep bestaat altijd uit 6-8 mensen. Zo blijft het een safe space waarin alles gedeeld kan worden.

🙋🏽‍♀️ De workshops worden geleidt door peer mentoren. Zij weten uit eigen ervaring hoe het is om te worstelen met jezelf en helpen jou vanuit zowel ervaring als kennis om jezelf te ontdekken.

💲 Deelname is gratis. In ruil hiervoor vragen we regelmatig je feedback en input. Zo kunnen wij het programma blijven verbeteren.

Wie zijn de mentoren?

Even voorstellen.

Halime

Halime

🙋🏽‍♀️ Wie: Ik ben Halime. Ik ben hoofdtrainer en community coördinator. Ik ben verantwoordelijk voor de TC nights en de online community.  

💗 Waarom: Ik weet hoe belangrijk het is om een plek te hebben waar je jezelf mag zijn. Dit gun ik iedereen. Daarom zet ik me graag in voor het creëren van een sociaal veilige plek, waarin jongeren tijd en ruimte krijgen om te bloeien. 

😉 Fun fact: Ik hou ervan om heel hard mee te zingen in de auto

Noah peer mentor workshop

Noah

🙋🏽‍♀️ Wie: Ik ben Noah, 25 jaar en woon met mijn hond Semmy in Amsterdam.

💗 Waarom: Ik heb zelf veel ervaring met niet zo lekker in je vel zitten. Dat is de reden waarom ik anderen wil helpen.

😉 Fun fact: Het eerste wat ik heb gedaan toen ik op mijzelf ging wonen was een hond kopen. Ik wilde altijd al een hond, maar het mocht nooit van mijn ouders. Ik dacht “Dit is mijn kans!”

Vrouw trainer workshop

Estrella

🙋🏽‍♀️ Wie: Mijn naam is Estrella. Ik ben 29 jaar oud en woon in Amsterdam.

💗 Waarom: Ik ben peer mentor, omdat mijn mentale gezondheid een hele grote rol heeft gespeeld in mijn leven. Ik wil graag mijn ervaringen en kennis overdragen en daarbij medejongeren het gevoel geven dat ze er niet alleen voor staan!

😉 Fun fact: Ik ben in Suriname opgegroeid.

Eerst een keer kijken voordat je meedoet?

Op de TC Night kom je toffe mensen tegen die, net als jij, gewoon willen praten over hoe het écht met ze gaat. Iedereen is daar super open, dus je merkt meteen dat je niet de enige bent die soms tegen wat dingen aanloopt. Dus, zin om langs te komen en nieuwe vrienden te maken? Kom dan naar de TC Night!

Twijfel je over deelname, of heb je een vraag?

Stuur ons even een mailtje.

We kunnen ons goed voorstellen dat je nog vragen hebt, of misschien ergens over twijfelt. Geen probleem!

Stuur ons even een mailtje via dit formulier en dan komen we zo snel mogelijk bij je terug.